Bemutatkozás

 

A megfelelő óvoda kiválasztása felelősségteljes döntés és egyben nehéz feladat, mely a legtöbb szülő számára komoly fejtörést okoz. Az Ön gyermeke számára a Bóbita a legjobb választás.

Biztosítjuk gyermeke számára

  • a szorongásmentes és személyre szabott nevelést és oktatást,
  • a családias hangulatú, szerető gondoskodást,
  • a pedagógiai módszerekben gazdag óvodát.

Óvodáink nyugodt, jól megközelíthető, kertvárosi környezetben találhatóak. Intézményeink gyermekközpontú és játékelemekkel gazdagon felszerelt, hatalmas játszókerttel rendelkeznek. Amellett, hogy kellemes időtöltést nyújt a gyermekek számára, Ön is nyugodt lehet, mert az eszközök maximálisan biztonságosak és a jelenlegi előírásoknak megfelelnek és kiváló minősítésűek.

Pedagógiai programunk alapjai:

  • mozgásműveltség fejlesztése
  • párhuzamos magyar - angol nyelvi nevelés (szolgáltatás keretében)

Egészséges életmód programunk keretén belül:

  • A rendszeres testmozgáson kívül számos sportolási lehetőséget biztosítunk a kiválóan felszerelt, tágas, saját tornatermeinkben.
  • Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges táplálkozásra.
  • Mindezek mellett intézményeinkben sószoba áll a gyermekek rendelkezésére, ami légúti problémák megelőzésére és kezelésére szolgál.

A gyermekek kiváló körülmények között, játékosan tanulhatnak. Ideális létszámú csoportjainkban olyan közeget teremtünk, amely a gyermekek természetes kíváncsiságát és tanulás iránti lelkesedését táplálja. Fontosnak tartjuk, hogy a tanulás számukra élmény és élvezet legyen, amely során felfedezhetik és megismerhetik a világot, ahol fejleszthetik tudásukat és készségeiket, illetve kibontakoztathatják kreativitásukat.

A gyermekek érdekében elengedhetetlen az intézmény és családok közötti nyitott és szoros együttműködés, a jó kapcsolat, rendszeres kommunikáció, a gyermekekért vállalt közös felelősség és a nevelési elvek, értékrend megbeszélése.

A napi kapcsolattartás mellett az év folyamán szülői értekezleteket, nyílt napokat és hétvégi családi kirándulásokat szervezünk, valamint az év jelentősebb ünnepeiről közösen is megemlékezünk.

HITVALLÁSUNK

A Bóbita vezetősége és minden dolgozója meggyőződéssel vallja, hogy az érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, nyugodt, derűs környezetben felnövő gyermekekből lesznek kiegyensúlyozott, aktív és sikeres felnőttek.

Amennyiben egy olyan intézményt keres, amely gyermekközpontú, barátságos, családias hangulatú, rugalmasan működő, ahova a gyermekek, szülők és a nevelők is szívesen járnak, látogasson meg bennünket. Mi mindent megteszünk, hogy gyermeke életében e pár óvodai év tartalmas, élményekben gazdag, maradandó emlékként éljen.

"A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell el bocsátani" (Rudolf Steiner)