Szülői vélemények

 

Két gyermekem járt az óvodába, a szemem előtt van a négy évvel ezelőtti Bóbita és a mostani. Már akkor is tudtam, hogy a gyerekek a legjobb intézményben vannak az iskolai továbblépés tekintetében. De azóta is nagyon sokat fejlődtetek, szépültetek, és a vezetéseddel egy profi intézményi háttér valósult meg. Kiváló óvónői csapatot fogsz össze, ami mindenek előtt talán a legfontosabb. A délelőtti és a fakultatív délutáni foglalkozások minden területen kiszolgálják a gyerekek mentális és fizikális igényeit, legyen szó zenéről, sportról, nyelvtanulásról, fejlesztésről. A gyakori óvoda-gyermek-szülő visszajelzések is segítettek abban, hogy együtt tervezzük meg a gyermek éppen aktuális fejlődési szintjének megfelelő "kiszolgálást", és a személyiségének minél hatékonyabb kibontakozását. Mindezt egy rendkívül támogató, szeretetteljes, türelmes, őszinte közegben élhettük meg. Az, hogy a gyermekeim felszabadult, kiegyensúlyozott, boldog óvodáskort élhettek meg, nagyon hálás vagyok! Az iskolában is kitűnnek a jólneveltséggel, tájékozottsággal, rend van nemcsak körülöttük, hanem bennük is:-) Nekem szinte semmit nem kellett aggódom, foglalkoznom az iskolai előkészületekkel, minden támogatást, információt, adminisztrációt megkaptam Tőletek, nekem csak a beíratás maradt. Nyilván szakmailag nem tudok hozzászólni a valóban eredményesen működő felkészítési rendszeretekhez, de hálás anyaként remélem megnyilvánul a maximális elégedettségem.

Bogi (Detre és Zselyke édesanyja)

 

Az óvodai fejlesztést mind a Férjem, mind én nagyon fontosnak tartottuk. Szerencsénkre maximális partner volt ebben a Bóbita, mert különösen nagy figyelmet szentelt gyermekünk, Nati iskolai fejlesztésére. Utólag, más ovikból érkező gyerekek szüleivel beszélve, döbbentem rá, hogy itt milyen erős és komoly felkészülés zajlott. Mindig szem előtt tartottam azonban, hogy minden gyerek képessége más és más, nem szabad CSAK a fejlesztéstől várnom, hogy a legerősebb iskolába nyerjen felvételt. De amit a Bóbita adott nekünk, az rengeteg pozitív dolog. Nati érthetően tisztán, nem hadarva szaval. Az osztály legjobb szavalója. Szépen, szabályosan ír. Könnyen megy számára az olvasás, matekból kiemelkedően teljesít. Összefoglalva azt mondhatom, lányunk meglehetősen könnyen vette az első fél évet illetve az akadályokat. Minden tanár dicsérte/dicséri munkáját. Hálásak vagyunk mindezért!

Kati (Nati édesanyja)

 

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Te ovidba járhattunk. Bogi az utolsó két óvodás évét töltötte a Bóbitában - de az iskola előkészítés szempontjából úgyis ez a lényeges időszak. Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy már az első szülői értekezleteken is láthattam a gyermekem "munkásságát" feladatlapokon, a társas kapcsolatait elemző kis ábrácskákon keresztül. (A korábbi oviban nekünk ez nem volt megszokott, ott jó esetben az elkészült rajzokat nézhettük meg az óvoda folyosóján.) A felkészítés nagyon szépen és látványosan átívelt a Nálatok töltött két éven keresztül, közben pedig folyamatosan jöttek a visszajelzések a gyermek "teljesítményéről" - szülői értekezleten, a hazahozott "munkafüzeten", az egyénileg folytatott megbeszéléseken keresztül. Az alaposan átgondolt felkészítésnek köszönhetően gyakorlatilag zökkenőmentesen éltük meg az iskolába menést - Bogi is és mi is. Bogi esetében ezt visszavezetem a magas szakmai színvonalú foglalkozásokra (ezeket egyébként külön öröm volt látni az évről-évre elkészült videófelvételeken), a közös iskolalátogatásra, az ott látottak megbeszélésére és a gyerekek szakmai szempontok szerinti "szemmel tartására". Nekünk pedig nagy-nagy segítséget jelentettek a szülői értekezleteken elhangzott értékelések, az igény szerinti egyéni megbeszélések és a szülői fórumok, ahol képbe kerülhettünk az általános iskolákkal, magával az iskolába menéssel és a várható változásokkal. Ennyi év (4!) távlatából is nagyon köszönjük Nektek a munkátokat, a továbbiakra pedig szép sikereket, boldog gyerekeket és elégedett szülőket kívánok!

Üdvözlettel, Zsóka (Bogi édesanyja)

"Brunszkvik Teréz azt mondta: "Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a Földünkön osztályrészül jutott, de a saját tökéletességünket is ez mozdítja előre."
Kötelesség, tökéletesség, hála, szeretet, nevetés, duma, barátság, harmónia, béke;
mindezekegyvelegjelenikmegszemünkelőtt,mikorbelépünkaBóbitaovi,azonbelülaKaticacsoportajtaján.

Jó ide bejönni, köszönjük, hogy jó érzéssel, bizalommal és biztonságban hagyhatjuk itt Veletek a gyermekeinket. 

Minden egyes nap azon vagytok Ti, a Bóbitások itt mindannyian, hogy a kis katicáink családias légkörben érezzék magukat, fejlődjenek, nevessenek, emellett minél tovább gyermekek maradhassanak.
És megmutatjátok nekik azt is, hogy a mesék és csodák márpedig léteznek, hogy képzelődhetnek, és, hogy elhihetik: a karácsony a szeretetről, a család fontosságáról, és a csodák születéséről szól. 

Hálával és köszönettel tartozunk azért, hogy az esztendő minden egyes napján a Bóbita család tagjai lehetnek lányaink és fiaink, egy olyan Katica csoportban, mely katicán nem hat pötty, hanem 17 kis csillagocska ragyog. 

Boldog, békés karácsonyt kíván az összes katicás szülő és gyermekeik."

A Katicás gyermekek szüleinek üzenete

"Szeretettel a Karácsi műsor margójára...

Második alkalommal kaptunk meghívást a Bóbitás Katicák Karácsonyi másorára. Egy esztendő elteltével sokmindenre gondoltunk, azonban arra nem, hogy gyermekeink játszi könnyedséggel előadnak egy - szinte - színdarabot. Gratulálunk! Gratulálunk a gyerekeknek, a szülőknek, és a Bóbita minden egyes dolgozójának, aki bármilyen formában is, de hozzájárult ahhoz, hogy ez a csoda létrejöhetett. 

Nem csak azért, mert közeledik a karácsony, hanem azért is, mert az a szeretet, ami körbelengi ezt a csoportot, az szívet melengető. Gyermekeink imádják egymást, és ennek lehettünk ma részesei; szem-,és fültanúi. 

Együttműködés, támogatás, bizalom és segítőkészség; ezt a szellemiséget kapják meg és adhatják tovább gyermekeink. Ez manapság nagy kincs. 

Mi, a Katicás szülők, köszönettel tartozunk a meghitt pillanatokért és persze a Katicés feeling létrehozásáért: az Annának, a Katának, a Katynek, a Marynek, a Melindának és az Anitának, valamint mindazoknak, akik nap mint nap foglalkoznak a kis katicáinkkal. 

Büszkék voltunk a gyermekeinkre, rátok és minden munkatársra! 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindannyiótoknak és családotoknak!"

A Katicás szülők karácsonyi levele