Szülői vélemények

2021-ben végeztünk egy elégedettségi felmérést a Bóbitás szülők között. 

Az alábbi grafikonon összesítettük az eredményeket, melyre igazán büszkék vagyunk. :) 

 

A felmérésre adott szöveges válaszok IDE KATTINTVA pdf formátumban olvashatóak. 

Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen elégedettek tevékenységünkkel a Bóbitás szülők! 

Az alábbi szívhezszóló ajándékot Beni szüleitől kaptuk:


Két gyermekem járt az óvodába, a szemem előtt van a négy évvel ezelőtti Bóbita és a mostani. Már akkor is tudtam, hogy a gyerekek a legjobb intézményben vannak az iskolai továbblépés tekintetében. De azóta is nagyon sokat fejlődtetek, szépültetek, és a vezetéseddel egy profi intézményi háttér valósult meg. Kiváló óvónői csapatot fogsz össze, ami mindenek előtt talán a legfontosabb. A délelőtti és a fakultatív délutáni foglalkozások minden területen kiszolgálják a gyerekek mentális és fizikális igényeit, legyen szó zenéről, sportról, nyelvtanulásról, fejlesztésről. A gyakori óvoda-gyermek-szülő visszajelzések is segítettek abban, hogy együtt tervezzük meg a gyermek éppen aktuális fejlődési szintjének megfelelő "kiszolgálást", és a személyiségének minél hatékonyabb kibontakozását. Mindezt egy rendkívül támogató, szeretetteljes, türelmes, őszinte közegben élhettük meg. Az, hogy a gyermekeim felszabadult, kiegyensúlyozott, boldog óvodáskort élhettek meg, nagyon hálás vagyok! Az iskolában is kitűnnek a jólneveltséggel, tájékozottsággal, rend van nemcsak körülöttük, hanem bennük is:-) Nekem szinte semmit nem kellett aggódom, foglalkoznom az iskolai előkészületekkel, minden támogatást, információt, adminisztrációt megkaptam Tőletek, nekem csak a beíratás maradt. Nyilván szakmailag nem tudok hozzászólni a valóban eredményesen működő felkészítési rendszeretekhez, de hálás anyaként remélem megnyilvánul a maximális elégedettségem.

Bogi (Detre és Zselyke édesanyja)

 

Az óvodai fejlesztést mind a Férjem, mind én nagyon fontosnak tartottuk. Szerencsénkre maximális partner volt ebben a Bóbita, mert különösen nagy figyelmet szentelt gyermekünk, Nati iskolai fejlesztésére. Utólag, más ovikból érkező gyerekek szüleivel beszélve, döbbentem rá, hogy itt milyen erős és komoly felkészülés zajlott. Mindig szem előtt tartottam azonban, hogy minden gyerek képessége más és más, nem szabad CSAK a fejlesztéstől várnom, hogy a legerősebb iskolába nyerjen felvételt. De amit a Bóbita adott nekünk, az rengeteg pozitív dolog. Nati érthetően tisztán, nem hadarva szaval. Az osztály legjobb szavalója. Szépen, szabályosan ír. Könnyen megy számára az olvasás, matekból kiemelkedően teljesít. Összefoglalva azt mondhatom, lányunk meglehetősen könnyen vette az első fél évet illetve az akadályokat. Minden tanár dicsérte/dicséri munkáját. Hálásak vagyunk mindezért!

Kati (Nati édesanyja)

 

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Te ovidba járhattunk. Bogi az utolsó két óvodás évét töltötte a Bóbitában - de az iskola előkészítés szempontjából úgyis ez a lényeges időszak. Nekem nagyon szimpatikus volt, hogy már az első szülői értekezleteken is láthattam a gyermekem "munkásságát" feladatlapokon, a társas kapcsolatait elemző kis ábrácskákon keresztül. (A korábbi oviban nekünk ez nem volt megszokott, ott jó esetben az elkészült rajzokat nézhettük meg az óvoda folyosóján.) A felkészítés nagyon szépen és látványosan átívelt a Nálatok töltött két éven keresztül, közben pedig folyamatosan jöttek a visszajelzések a gyermek "teljesítményéről" - szülői értekezleten, a hazahozott "munkafüzeten", az egyénileg folytatott megbeszéléseken keresztül. Az alaposan átgondolt felkészítésnek köszönhetően gyakorlatilag zökkenőmentesen éltük meg az iskolába menést - Bogi is és mi is. Bogi esetében ezt visszavezetem a magas szakmai színvonalú foglalkozásokra (ezeket egyébként külön öröm volt látni az évről-évre elkészült videófelvételeken), a közös iskolalátogatásra, az ott látottak megbeszélésére és a gyerekek szakmai szempontok szerinti "szemmel tartására". Nekünk pedig nagy-nagy segítséget jelentettek a szülői értekezleteken elhangzott értékelések, az igény szerinti egyéni megbeszélések és a szülői fórumok, ahol képbe kerülhettünk az általános iskolákkal, magával az iskolába menéssel és a várható változásokkal. Ennyi év (4!) távlatából is nagyon köszönjük Nektek a munkátokat, a továbbiakra pedig szép sikereket, boldog gyerekeket és elégedett szülőket kívánok!

Üdvözlettel, Zsóka (Bogi édesanyja)

"Brunszkvik Teréz azt mondta: "Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a Földünkön osztályrészül jutott, de a saját tökéletességünket is ez mozdítja előre."
Kötelesség, tökéletesség, hála, szeretet, nevetés, duma, barátság, harmónia, béke;
mindezekegyvelegjelenikmegszemünkelőtt,mikorbelépünkaBóbitaovi,azonbelülaKaticacsoportajtaján.

Jó ide bejönni, köszönjük, hogy jó érzéssel, bizalommal és biztonságban hagyhatjuk itt Veletek a gyermekeinket. 

Minden egyes nap azon vagytok Ti, a Bóbitások itt mindannyian, hogy a kis katicáink családias légkörben érezzék magukat, fejlődjenek, nevessenek, emellett minél tovább gyermekek maradhassanak.
És megmutatjátok nekik azt is, hogy a mesék és csodák márpedig léteznek, hogy képzelődhetnek, és, hogy elhihetik: a karácsony a szeretetről, a család fontosságáról, és a csodák születéséről szól. 

Hálával és köszönettel tartozunk azért, hogy az esztendő minden egyes napján a Bóbita család tagjai lehetnek lányaink és fiaink, egy olyan Katica csoportban, mely katicán nem hat pötty, hanem 17 kis csillagocska ragyog. 

Boldog, békés karácsonyt kíván az összes katicás szülő és gyermekeik."

A Katicás gyermekek szüleinek üzenete

"Szeretettel a Karácsi műsor margójára...

Második alkalommal kaptunk meghívást a Bóbitás Katicák Karácsonyi másorára. Egy esztendő elteltével sokmindenre gondoltunk, azonban arra nem, hogy gyermekeink játszi könnyedséggel előadnak egy - szinte - színdarabot. Gratulálunk! Gratulálunk a gyerekeknek, a szülőknek, és a Bóbita minden egyes dolgozójának, aki bármilyen formában is, de hozzájárult ahhoz, hogy ez a csoda létrejöhetett. 

Nem csak azért, mert közeledik a karácsony, hanem azért is, mert az a szeretet, ami körbelengi ezt a csoportot, az szívet melengető. Gyermekeink imádják egymást, és ennek lehettünk ma részesei; szem-,és fültanúi. 

Együttműködés, támogatás, bizalom és segítőkészség; ezt a szellemiséget kapják meg és adhatják tovább gyermekeink. Ez manapság nagy kincs. 

Mi, a Katicás szülők, köszönettel tartozunk a meghitt pillanatokért és persze a Katicés feeling létrehozásáért: az Annának, a Katának, a Katynek, a Marynek, a Melindának és az Anitának, valamint mindazoknak, akik nap mint nap foglalkoznak a kis katicáinkkal. 

Büszkék voltunk a gyermekeinkre, rátok és minden munkatársra! 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindannyiótoknak és családotoknak!"

A Katicás szülők karácsonyi levele

"Egy fantasztikus, családias csapat a Bóbita, ahol rengeteg szeretetet, törődést, gondoskodást kap gyermekem, jobbnál-jobb élményekben lehet része és számomra megnyugtató, hogy olyan közegben, környezetben hagyom őt reggel, ahova ő is nagy lelkesedéssel megy be és tudom, hogy jól érzi magát egész nap. Emellett rengeteg dolgot tanul és hihetetlen módon fejlődik, ami a Bóbitás Csapat érdeme is."

Anikó  (Annamari édesanyja)

"Gyönyörű udvaruk van, imádják a gyerekek a közlekedési pályát, számos élményprogramot rendeznek. Tüneményes óvodapedagógusok vannak, nagyon figyelnek a gyerekekre és szülői igényekre. Mindenki mosolygós, lelkes és kedves. Jó oda betérni! Tiszta az épület, légkondicionált. Hosszú a nyitvatartás, 2-szer van rövid szünet egy évben. A vezetőség nagyon nyitott és rengeteg új ötletük van. Fontos, hogy mellette található a Bóbita Okosda és tudnak biztosítani logopédust, mozgásfejlesztőt, pszichológust."

Anikó (Zoé édesanyja)

"Ilyennek kell lennie egy igazi óvodának!
Csak jókat tudok írni. Kiváló nevelők vannak. Önbizalom hiányos lányunk jelentős fejlődést mutat minden ponton. Rengeteg program, melyből nagyon sok ingyenes. Kiváló csapatépítés és beilleszkedési terv egy új gyerek számára. Nagyon sok fejlesztési gyakorlatok. Minden héten valami kreatív feladat. Fényképekkel dokumentálva a heti tevékenység. Nagyon sok programba az egész családot bevonják kötelezettség 
nélkül. Mindenki udvarias és rendkívül közvetlen. Kiváló oktatási program, minden gyereket bevonnak az óvodai játékokba, még a sarokban ülős is jön magától annyira megszervezett az egész. Ha egyéb extra segítségre van szükség, szinte minden elérhető az óvodai berkekben : pl. Sport, sakk, foci, pszichológus, gyerek jóga, sobarlang, mozgasterapia stb, tehát meg sem kell mozdulni a szülőnek, ha egyéb fejlesztésre van igénye a gyereknek. Ezek a pluszok nem ingyenesek, de ne is várjuk el.
 
Ami kifejezetten tetszett még nekem, hogy az egész tanév programját el küldik emailben, tehát mindent előre lehet tudni, hogy mikor nyit és zár az óvoda, mikor vannak a vártnál eltérő dolgok stb. Tehát lehet tervezni. Bármi változás van azonnali kommunikáció, nem úgy kell kiszedni belőlük az információkat. Szóval le a kalappal. A tapasztalataimat az állami ovódához képest írtam le. Nagyon remélem, hogy megengedhetjük magunknak, hogy jövőre a másik lányunk is ide járjon."

András (Léna édesapja)

"Beni első heteit tekintve abszolút elváráson felül és meglepően simán ment minden. Annak dacára, hogy oviba még nem járt (csak a 4-6 fős csanába félévet), és hogy a megelőző 4 hónapot itthon töltötte velünk, és hogy még óvónő váltás és saját nyaralás miatti kimaradás is volt közben. Nem tudtam mire számíthatok, és nem akartam előre aggódni, de ennyire sima beszoktatásra, és Beni általi örömteli fogadtatásra nem számítottam.

Néha még van délben egy kis szomorkodás, ahogy hallom, de biztos ezen is hamar túljut, mert nagyon szeret bent lenni.

Az én sokszor feszült, érzelmeit kevésszer kimutató fiam valamelyik nap mikor mentem érte, úgy ugrándozott oda hozzám, hogy közben mosolyogva énekelgette, hogy "boldogság, boldogság". :) Azt hittem helyben elsírom magam, tán sose láttam még ilyennek. 

Annyi szeretetet és baráti támogatást kap bent mindenkitől, hogy nagyon hamar túljutott az első napok ismeretlentől való félelmén. Már pár nap után este mondta nekem, hogy "anya, köszönöm szépen, hogy a Süni csoportba irattatok be". Annyira érzékeny, a kis szenzorai mindent felvesznek, és itt teljesen biztonságban érzi magát, és kötődik az óvónénikhez, és barátokat szerzett a kis csoporttársai közt. Most, hogy Vivi szabin volt, 2 nap után mondta szomorúan, hogy elment Vivi, és már nem is jön vissza. Korábban is mondtuk neki, hogy szabadságon lesz, de szerintem ő mégis azt hitte, hogy Vivi helyett lett Enikő. Akit szintén kedvel, de úgy tűnik Vivihez is nagyon hamar ragaszkodik. Meg is örült mikor tisztáztuk, hogy hétfőtől lesz ismét. 

 Mikor Enikő első napja volt, kérdeztem, hogy Beni kapcsán tud-e bármit, mert egyébként pár szóban mesélnék róla. És olyan jó volt hallani, hogy mondta, hogy Vivitől tudja a szenzorosságot, meg hogy az étkezés kapcsán figyeljék. Az én gyerekem, tehát nyilván az én felelősségem, pl hogy mindenki mindent tudjon róla, amit szeretnék, de olyan jó érzés, hogy hasonló felelősségteljes óvónők közt tudhatom, és hogy itt is pl az információ átadás megtörtént. 

Fantasztikus, hogy mennyi szórakoztató, fejlesztő és oktató foglalkozásuk volt az elmúlt tábori hetekben. És külön nagyon jó, hogy facebookon nyomon is lehet követni, mert Beniből nem sok mindent lehet kihúzni. :) Így viszont a képek és a téma ismeretében már beszélgetési alapot is biztosít, hogy tudom miről kérdezzek tőle.

Mióta ide jár Beni, otthon is sokkal jobb kedvű, és jobban tudunk vele együttműködni.

Ezúton is nagyon köszönöm, hogy ilyen szuper óvodát működtettek, és mi is a részesei lehetünk! :)

Örömmel és kíváncsian várom az előttünk álló 3 évet."

Ildikó (Beni édesanyja)