Projektek

 

BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSRE NEVELÉSI PROJEKT

A gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése program keretében 2016-ban elnyertük a „Biztonságos óvoda” címet.

Saját udvarunkon egy mini közlekedési parkot, KRESZ pályát alakítottunk ki.

Célunk: olyan képességek, készségek, attitűdök kialakítása, melyek által képesek lesznek a gyerekek a biztonságos, kulturált közlekedésre.

Célunk továbbá ismeretek nyújtása KRESZ táblákról, útburkolati jelekről, közlekedési eszközökről, közlekedési lámpákról, valamint a közlekedési magatartásuk („kultúrájuk”) formálása.
Törekszünk a 3-7 éves korosztályra vonatkozó, elsősorban gyalogos közlekedési szabályok elsajátíttatására.

 

OVI-ZSARU PROJEKT

A gyerekek a foglalkozásokon játékos, interaktív formában kapnak információkat és ismereteket bizonyos veszélyforrásokról és azok megelőzéséről.

A program átöleli és feldolgozza mindazon életszerű – veszélyforrást tartalmazó – helyzeteket, melyek otthon és a gyermek közvetlen környezetében érheti Őket.

A program szakmai együttműködés keretében valósul meg a Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával.

Ovi-Zsaru projekt

 

SÓSZOBA – EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD PROJEKT

Célunk a gyermekek testi és lelki egészségének erősítése, komfortérzésének megteremtése.
Az egészségmegőrzésre és a betegségek megelőzésére nagy gondot fordítunk a szülők, a családok aktív bevonásával, szervezett programok keretében is. (pl. felvilágosító előadás, érzékenyítő játékok, tréningek, stb). Az életmód kialakulásában meghatározó a család szerepe. Valljuk, hogy az egészséges életmódot az óvodáskorú gyermek a környezetétől sajátítja el, tapasztalatok, tevékenységek gyakorlása, ismeretszerzés során.
Óvodánkban a helyes szokásrendszer kialakításával, erősítésével és az alkalmazotti közösségünk modellszerepével, viselkedésével pozitív hatást kívánjuk gyakorolni a gyermekekre.

Mindezek mellett intézményeinkben sószoba áll a gyermekek rendelkezésére, ami légúti problémák megelőzésére és kezelésére szolgál.

 

ERDEI ÓVODA PROJEKT

Több napos erdei tábort szervezünk nyár elején, ahol a természet megfigyelésére, megismerésére és szeretetére ösztönözzük a gyermekeket. A természetes környezetben töltött időt izgalmas programokkal gazdagítjuk és tesszük emlékezetessé számukra.

 

MADÁRBARÁT ÓVODA 

Óvodánk Madárbarát Óvoda címmel rendelkezik. Fontosnak tartjuk az állatok szeretetére és a róluk való gondoskodásra való nevelést. Elkötelezettek vagyunk a természetvédelem és a madárvédelem iránt. Az év minden szakában gondoskodunk a madarak etetéséről, itatásáról, fészkelésük és költésük elősegítéséről. A folyamatokba a gyermekeket is bevonjuk, pozitív példát mutatunk nekik a madarkról való gondoskodásban. Így óvodánk kiérdemelte és megkapta a Madárbarát Óvoda címet. 

Saját kamerás Bóbita odúnkban egy széncinege pár költését és a fiókák etetését is nyomon lehet követni. A Bóbitás gyerekek a tornaterembe kihelyezett kivetítőn figyelhették a madarakat. Ha szeretnéd megnézni az odút, kattints az alábbi linkre: https://www.facebook.com/bobitaovibolcsi/videos/652979331709968